Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2016 04:58 - Защо се крие приносът на българската армия в освобождаването на Македония от хитлеризма?
Автор: everest Категория: История   
Прочетен: 1956 Коментари: 7 Гласове:
11

Последна промяна: 19.04.2016 08:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  image

Източник: pia-news.com

 FACEBOOK      

Българският културен клуб – Скопие призовава гражданите на Македония и младото поколение да бъдат запознати с истинската история за военните действия против немските окупаторски войски на територията на страната.

Във връзка със 70-годишнината от края на Втората световна война в Европа в Струмица се организирана кръгла маса.

В продължение на всички следвоенни години, сред македонската общественост се насажда илюзорното убеждение, че единствени освободители на страната са маршал Йосип Броз Тито и неговите югославски партизани. В началото на 21-век такова примитивна пропаганда е тотално неприемлива като напълно неотговаряща на историческата истина и израз на неуважение към приноса на свободолюбивите народи на антихитлеристката коалиция, които отдават многобройни свидни жертви по бойните полета на Европа и Балканите, се казва в позиция на клуба.

Подчертава се, че особена тема-табу в Македония е участието на България в бойните действия на страната на антихитлеристката коалиция и решаващата роля на българската армия за разгрома на войските на Третия райх във Вардарска Македония.

Както е известно, в резултат на Страцинско-Кумановската и Брегалнишко–Струмишката (провеждани паралелно с Нишката и Косовската) операции, през октомври и ноември 1944г. доблестните Първа и Четвърта български армии, воюващи в състава на 3-ти Украински фронт, изтласкват силите на Вермахта с цената на хиляди скъпи жертви и на 13 и 14 ноември победоносно влизат в Скопие – днешната столица на Македония, припомнят от българския културен клуб.

Отбелязва се, че до този момент на цялата територия на Македония няма нито един паметник, паметен знак или мемориално място, което да увековечи подвига на геройски загиналите български войници и офицери. Вместо това, сред населението продължава да се насажда представата за „бугарскиот фашистички окупатор“ и българите като фашисти по природа – анахроничен акт на целенасочено насаждане на омраза.

В тази връзка БККС призовава държавните институции и обществеността в Македония и България да предприемат съвместни действия за изграждане на паметник и паметни знаци, отбелязващи местата на бойните действия на Българската армия срещу Третия райх!

БККС предлага на първо време такива паметници да бъдат поставени в Скопие и Стражин-Страцин, тъй като това би представлявало недвусмислен жест и искрено доказателство за подобряване на добросъседските отношения между двете страни, посредством които младите поколения ще се възпитават в дух на дружба и приятелство, а ветерани и роднини ще имат възможност да поставят цвете в памет на техните загинали другари и близки.




Гласувай:
12



1. germantiger - ...
19.04.2016 12:41
Българите на служба на червените българо-руски боклуци "освобождавали" Македония от нейните германски осовбодители... ?!

- РУСКИЯ "ви" ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ АЛЕКСАНДЪР II ВСЪЩНОСТ Е ГЕРМАНЕЦ ПО МАЙКА
- ГЕРМАНЕЦ Е И ТОТЛЕБЕН - ПРЕВЗЕЛИЯ ПЛЕВЕН, ГЕРМАНЕЦ Е И ДИБИЧ-ЗАБАЛКАНСКИ
- ГЕРМАНИЯ Е ДАЛА НА БЪЛГАРИЯ В 1941Г. С ГЕРМАНСКА КРЪВ НА СВОИ ВОЙНИЦИ И БЕЗ КАПКА БЪЛГАРСКА КРЪВ ЗА АДМИНИСТРИРАНЕ МАКЕДОНИЯ, ЗАПАДНА-ЕГЕЙСКА ТРАКИЯ И ОСТРОВИ В ЕГЕЙСКО МОРЕ, А КОГА БЪЛГАРСКИ ВОЙНИК Е ОСВОБОДИЛ ГЕРМАНСКИ ЗЕМИ СЪС СВОЯ КРЪВ?!
- ПРЕЗ ПСВ ГЕРМАНСКИТЕ ВОЙСКИ ПОД КОМАНДВАНЕ НА МАКЕНЗЕН БАЩА ГАЗЯТ РУМЪНИЯ НА СЕВЕР ПРЕЗ КАРПАТИТЕ, БЪЛГАРИТЕ ОТ ЮГ
- ПАК ПРЕЗ ПСВ ГЕРМАНСКИ И АВСТРИЙСКИ ЧАСТИ НАСТЪПВАТ ОТ СЕВЕР В СЪРБИЯ, БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ОТ ИЗТОК
- На берлинския конгрес Бисмарк играе за България, макар и без да го прави за конекрадците отвъд Дунав не заслужаващи живота на нито един померански гренадир, а именно:
ПРЕЗ НОЩА НАХЛУЗИЛ ПРУСКИЯ СИ ОСТРОВЪРХ ШЛЕМ-ПИКЕЛХАУБЕ, ТОЙ БЛЪСКА ПО ВРАТАТА КЪДЕТО Е ОТСЕДНАЛА ТУРСКАТА ДЕЛЕГАЦИЯ, ОКОЛО ПОЛУНОЩ... ЗАПЛАШВА ГИ, ИГРАЕ ГО ПОБЕСНЯЛ И ГРЪМОГЛАСНО ЗАПЛАШВА ТУРЦИТЕ ДА ПРИЕМАТ ПОРЕДНИЯ РУСКИ КОМПРОМИС! (до този момент русия отстъпва пред натиска на англия и франция в полза на турция). НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН ТУРЦИТЕ ПРИЕМАТ, А АКО НЕ БЯХА БЪЛГАРИЯ ВЕРОЯТНО БИ БИЛА ОЩЕ ПО-МАЛКА СЛЕД 1878 Г.

Всъщност още в англо-руското споразумение от 30 май 1878г., сключено преди свикването на Берлинския конгрес, за княжество България се е предвиждало да заема територията между Дунав и Стара планина, Софийският санджак е на юг от Стара планнина и е трябвало да остане в Румелия. Бисмарк е посъветвал Шувалов да се позове на труда на Хохщетер, според който Ихтиманските възвишения и планините южно и югозападно от София имат еднакъв скален състав с този на Балкана и са част от него. Затова Софийския санджак трябвало да се числи към земите между Дунав и Стара планина. Това си звучи направо нелепо, не знам и дали наистина е съществувал този геолог Хохщетер и ако е реална личност, дали изобщо се е занимавал със скалния строеж на българските планини, но все пак, колкото и странно да звуяи, този довод постига целта си пред англичаните (headbang) И добре, че е станало така.
цитирай
2. germantiger - ...
19.04.2016 12:42
КАКВО Е РУСИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

- избиването на десетки хиляди волжки българи от войските на Иван Грозни и направата на пирамиди от черепите им
- потапянето и убиването на български кърмачета в ледовете с главите надолу в направените за целта дупки в леда
- изселването на волжки българи и наричането им татари, както и омесването им с такива
- Русия беше против акта на българското Съединение
- Русия подкрепи и подскокороса Сърбия да удари България в Сръбско-Българската война
- обстрела на Балчик и Варна през ПСВ от руския имперски флот и жертвите сред цивилно българско население
- на България е обявена война от СССР-Русия на 5 септември 1944г., Жуков в спомените си говори за победа над българите и дори това е отпразнувано със салют в Москва
- след ВСВ СССР гласува със съюзниците си от Запад България да е в лагера на победените
- с одобрението на Москва, сръбски и български комунисти беше създадена фалшивата македонска нация и беше откъсната от България тази наша земя и народ
- пак в Москва беше създадено ДПС с участие на български комунисти

Апропо в световен мащаб:
- РУСИЯ ВЛАДЕЕШЕ 136 НАРОДНОСТИ
- БЕШЕ ИМПЕРИЯ МНОГО ПРЕДИ ЩАТИТЕ ВЪОБЩЕ ДА ГИ ИМА
- НАЛОЖИ КОМУНИЗЪМ НА ПОЛОВИН ЕВРОПА
-СЪВЕТСКАТА ВОЙСКА ИЗНАСИЛИ 2 МИЛИОНА ГЕРМАНКИ, ХИЛЯДИ УНГАРКИ, ПОЛЯКИНИ СЪЩО И ДОРИ Е ПОСЕГНАЛА БЪЛГАРКИ
- ПАК СЪВЕТСКА РУСИЯ СЛЕД ВСВ ЗАГРАБИ ГЕРМАНСКИ ЗЕМИ-ИЗТОЧНА ПРУСИЯ-РОДИНАТА НА ФРИДРИХ НИТЦШЕ, ИММАНУЕЛ КАНТ, ФРИДРИХ ВЕЛИКИ...
КАК СЪВЕТСКАТА АРМИЯ ИЗНАСИЛВА ГЕРМАНСКИ ЖЕНИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО 8-ГОДИШНИ МОМИЧЕНЦА СЪМ ПИСАЛ ПО-НАДОЛУ В ОПИСАНИЕТО НА ПРОФИЛА!

ВЪПРЕКИ ВСИЧКО-ВИНАГИ ПОКЛОН НА РОССИЯ И РУСКИЯ ВОЙНИК (СЪЩО ФИНЛАНДСКИЯ, ВОЛЖСКОБЪЛГАРСКИЯ, РУМЪНСКИЯ, ПОЛСКИЯ ВОЙНИК) ЗА ВЕЛИКОТО ДЕЛО НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО!
цитирай
3. everest - Е ти кво искаш, България и Германия са съюзници, поне до 1944 г.
19.04.2016 14:15
После се разваля калимерата и нещата се обръщат. Като ти харесват Хитлер и нацизма, възкресявай ги бързо.
цитирай
4. germantiger - ...
19.04.2016 23:56
Здравей келеш

Къде съм писал, че ми Аресва Итлер - цитирай или чети внимателно

Хитлер е велик политик и военен профан

Мой думи:
СВЕТА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ СИЛА, ПАРИ И УМ СТОЯЩ ЗАД ТЯХ
ЧОВЕК ОТ СТРАХОВЕ, ПОТРЕБНОСТИ И СТРАСТИ, ПОРОЦИ И ЕВЕНТУАЛНО ИДЕАЛИ
ДРУГОТО Е БОШ ЛАФ

Идеологии никога не са ме вълнували, до момента в живота ми никога и з анищо не съм гласувал, с което съм и горд

Като не знаеш нещо - питай - не е срамно!

Нито Хитлер, нито национал-социализма, нито Бълхария ми харесва, хубостнико!
Айде баста
цитирай
5. everest - Да, не си вземаш хапчетата редовно. Джипито ти те е заебало.
20.04.2016 04:24
germantiger написа:
Здравей келеш

Къде съм писал, че ми Аресва Итлер - цитирай или чети внимателно

Хитлер е велик политик и военен профан

Мой думи:
СВЕТА СЕ УПРАВЛЯВА ОТ СИЛА, ПАРИ И УМ СТОЯЩ ЗАД ТЯХ
ЧОВЕК ОТ СТРАХОВЕ, ПОТРЕБНОСТИ И СТРАСТИ, ПОРОЦИ И ЕВЕНТУАЛНО ИДЕАЛИ
ДРУГОТО Е БОШ ЛАФ

Идеологии никога не са ме вълнували, до момента в живота ми никога и з анищо не съм гласувал, с което съм и горд

Като не знаеш нещо - питай - не е срамно!

Нито Хитлер, нито национал-социализма, нито Бълхария ми харесва, хубостнико!
Айде баста

цитирай
6. survakar007 - germantiger е напълно прав исторически и аналитично!
25.04.2016 14:27
Статията писана от еверест е фактологична. Историческите факти за участието на българската армия в последната фаза на войната са умишлено укрити от русофилските изроди които червената армия короняса в България през 1944 г. и пропагандната машина на комунистическите сатрапи манипулира истината като поставя сръпският изрод Тито като прияина за изтласкване на и без това отстъпващите немските войски от Балканите.

Факта е че през 1944 г. българската армия беше оглавена от един доказан национален предател и руски агент, които действия улесниха руските орди на нахлуят и унищожат българската държава като изколят цялата ни интелигенция. Българската армия беше използувана от руските мародери и въпреки десетките хиляди жертви в служба на руските мародери България беше отдадена като безплатна курва на руския мужик, който вече 70 години се гаври с народа ни чрез русофилските мекерета от БКП/БСП и последвалите съставени от ДС агентура политически партийки като СДС, ДСП, Атака, МВРО, РБ, ГЕРБ, ДСП... всички те се управляват от прикрита ДС агентура и конумнистическа номенклатура, в прав текст всички са руски подлоги и слуги на руския мужик въпреки, че се опитват да се представят пред "матряла" прозападни политици.

germantiger е напълно прав както с посочената историческа информация, аз също смятам, че българската армия беше използувана от руските мародери и убийци СРЕЩУ интересите на България и бъгарския народ. Веднага след 1944 беше коронясан македониста Георги Димитров, който насолствено превърна българите в Пиринския край в измисления в руските етнически лаборатояии "македонски етнос" и окончателно отдаде Северна Македония на сръпските изроди, като загърби интересите на българското население там както и в Пиротско, Моравско и Нишко като позволи на сръпските олигофрени да се гаврят с нашите братя и сестри.

Русофилите са най-престъпната прослойка от народа ни през хилядолетната ни история!

-- Сурвакар (в този русофилски блог коментарите ми излизат анонимни)
цитирай
7. everest - Какво от това?
26.04.2016 17:15
Така или иначе, това са български жертви. Че са загинали мърцина е ясно. Но са загинали.
Освен гтова текста не е мой, а на Лазар Младенов от Струмица - български патриот, който се бори смело и мъжки със сърбоманската власт в Македония, за да отстоява българщината там.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: everest
Категория: Забавление
Прочетен: 150920
Постинги: 86
Коментари: 335
Гласове: 207
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031