Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2017 18:36 - Обществени ли са "обществените" организации /НПО/???
Автор: antimi25 Категория: Политика   
Прочетен: 703 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
част от комуникацията ми с Правосъдие за всеки:

Пример как една "обществена" организация не смята, че трябва да има прозрачност и да се отчита пред обществото за харчовете си - с какво право, тогава се нарича обществена /това се отнася за почти всички НПО-та - проверете по сайтовете им/!!!

Инициатива "Правосъдие за всеки": Ние не сме бюджетна организация. г-н Димитров, нито получаваме държавна субсидия или издръжка, нито работим по "Норвежкия проект" /ВСС/, а и заплати не даваме. Пред дарителите си и пред членовете си се отчитаме, пред Вас не е необходимо! Но е интересно да задаете същият въпрос към Прокуратурата, ще Ви подкрепим веднага!
Аз: т.е например Прокопиев и/или свързани с него фирми и лица са ваши дарители и вие се отчитате пред тях!! Разбрах позицията ви!!!
Не смятате ли, че една обществена организация /за каквато се имате/, би трябвало да се отчита пред обществото?? Както виждам, не отричате ФАКТА, че няма прозрачност в харчовете ви!!!

Извод: Т.н. "обществени" организации /НПО-та/ са някаква група от хора, които се отчитат сами на себе си и на работодателите /те ги наричат дарители/ си - какво им е общественото??
Наричам дарителите работодатели, защото, както знаете - който плаща, той поръчва музиката!!!

Ще повторя -проверете по сайтовете на НПО-тата - има ли нормална и пълна информация за прифодите и разходите им??? А за ползите от проектите им /като броенето на лалугерите например??

Питам например - семинар - гости от чужбина - зала, софра, нощувки, лектори...... прави ли се обществена поръчка /търг/, събират ли се различни оферти за хотела и кетъринга за над 10 000 лева или направо се настаняват в хотела на наши хора /срещу комисион например/???
Ето такива неща искам да знам, но НПО-тата не дават такава информация!!! ЗАЩО ЛИ?? А иначе са много активни да говорят за харченето на обществени пари и прозрачност - тук аз виждам двоен стандарт, а вие???

PS. Естествено не визирам абсолютно всички НПО-та, а главно тези, особено активни по медиите и в политиката!! Да не забравя и зеления октопод!!




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: antimi25
Категория: Политика
Прочетен: 462910
Постинги: 343
Коментари: 378
Гласове: 416
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031